LIFESTYLE

Nije kriv za smrt vozača koji mu je ubio sinove

Amerikanac dobio bitku na sudu

Redakcija

29.8.2014

Amerikanac Dejvid Barahas (David Barajas) oslobođen je optužbi da je u decembru 2012. godine ubio muškarca koji mu je, pod utjecajem alkohola, u saobraćajnoj nesreći usmrtio dvojicu sinova.

Nakon izricanja presude u Teksasu, tužiteljica Džeri Jen (Jeri Yenne) rekla je da još vjeruje da je Barahas ubio Hozea Bandu (Jose, 20). Nesreća se dogodila kod Hjustona kada se Banda automobilom zaletio u Barahasa i njegovu dvojicu sinova Dejvida (David, 12) i Kejleba (Caleb, 11) dok su gurali kamionet kojem je nestalo benzina. Banda je potom pronađen upucan na mjestu nesreće.

Barahasov advokat Sem Kamak (Sam Cammack) tokom suđenja je otkrio da je u Bandinom automobilu pronađena krv treće, nepoznate osobe. Optužuje vlasti da su preuranjeno donijele zaključke o ubistvu i tvrdi da je žrtvu, člana bande, te noći ubio neko drugi.

Međutim, svjedok optužbe rekao je da je Barahas napustio mjesto nesreće pa se vratio nekoliko minuta poslije i zavirio u Bandin automobil. Svjedok je rekao da je čuo pucanj, ali nije vidio oružje.

- S leđa mi je skinut veliki teret. Još sam uništen. Nedostaju mi sinovi - rekao je Barahas, dodajući da ne moli samo za svoju već i za Bandinu porodicu.