GLOBUS

Kim Jong-un naredio televiziji da prenosi utakmice omiljenog mu engleskog kluba

Jednostavno ga obožava

(M.C)

28.8.2014

Sjevernokorejski diktator i novopečeni programski urednik državne televizije, Kim Jong-un (31), novom je uredbom pokazao do kuda seže njegova moć.

Naime, budući da je veliki navijač Manchester Uniteda, naredio je ondašnjoj televiziji da ubuduće prenose utakmice njegovog omiljenog kluba, piše jutarnji.hr..

Ova odluka digla je na noge vodstvo engleske Premier lige jer bi prijenosi utakmica ove momčadi bili ilegalni.

S obzirom da klubovi koji igraju u toj ligi međusobno podijele oko milijardu eura od televizijskih prava, jasno je zašto im je ova novost trn u oku.

- Niko u Sjevernoj Koreji nema prava na prijenose utakmica Premier lige. Ukoliko do toga dođe, to će biti obična krađa autorskih prava - rekao je za Daily Star glasnogovornik Lige.

Sada nam preostaje vidjeti hoće li diktator zanemariti autorska prava, a s obzirom da mu niti ljudska nisu naročito važna, vjeruje se da ga ništa neće zaustaviti da narodu svakog tjedna u domove 'isporuči' utakmice popularnih 'Crvenih vragova'.

S obzirom da je Sjeverna Koreja poznata po cenzuri, te skoro nikada na televiziji ne prikazuju poraze nacionalnih momčadi, isto bi se moglo dogoditi i s Manchester Unitedom jer u zadnje vrijeme nižu samo loše rezultate.

Tako bi Kimov omiljeni igrač Wayne Rooney mogao još neko vrijeme pričekati na premijerno prikazivanje njegovih nogometnih vještina u Sjevernoj Koreji.