NOGOMET

Scholes: Toliko su Džeko i njegovi saigrači briljantni da sam poželio ugasiti televizor!

"Neprijatelj" pohvalio gradskog rivala

(F. Me.)

28.8.2014

Manchester City u ponedjeljak je u derbiju 2. kola engleske Premier lige "razbio" Liverpool, te svojim nastupom iznenadio mnoge. Ali, i šokirao legendarnog Paula Scholesa. Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda, ali i engleske nogometne reprezentacije, u svojoj je kolumni za britanski Independent javno pohvalio kvalitetu današnjeg prvaka Engleske., prenosi "Goal".

"Man. City je bio fantastičan protiv Liverpoola. U određenim su trenucima bili toliko briljantni da sam poželio na trenutak ugasiti televizor. Manuel Pellegrini uspio je imaginaciju i kreaciju Davida Silve i Samira Nasrija ujediniti sa snagom i brzinom Yaye Tourea. Oduševljen sam i igračkim mogućnostima Fernanda, veznjaka vrlo sličnih karakteristika odličnom Fernandinhu. A za Jovetića sam baš nedavno napisao kako bi ove sezone mogao oduševiti u Premier ligi" kazao je Paul Scholes, te nastavio:
"Man. City ima sjajan i vrlo širok kadar, na klupi im se nalaze zvijezde poput Agüera, Fernandinha, Jesusa Navasa... Ova 22 igrača koje Manuel Pellegrini ima u svom kadru mogu igrati na više frontova, vjerujem kako Man. City ove sezone može osvojiti i Ligu prvaka."

Paul Scholes vjeruje kako Pellegrini vrlo dobro zna što želi od svoje ekipe...
"Jasne su mi njegove vizije. Man. City sa Silvom i Nasrijem lakoćom može držati posjed lopte i kontrolirati igru na sredini terena, oni sada to mogu raditi poput Barcelone. Kvalitetno su se, i ciljano, pojačali Mangalom i Fernandom, a ova momčad sada je na svom vrhuncu. Osvajali su naslov prvaka Engleske, okusili igranje u Ligi prvaka i sada od njih očekujem još veće domete".

Za kraj je legendarni veznjak podvukao...
"Najveći sam navijač Manchester Uniteda na svijetu, o tome ne moram ni pričati. Ali, stvarno me fascinira Man. City. Klub je vrhunski organiziran, vidi se da stvari na Etihadu funkcioniraju na svim klupskim razinama. Naravno da nije lako osvojiti Premier ligu, ali vjerujem da Man. City može osvojiti dvostruku krunu. I Premier ligu i Ligu prvaka" završio je Scholes.