CRNA HRONIKA

Mira Tomić (67) stradala na autobuskom stajalištu

U mjestu Prijakovci, kod Banje Luke

Ml. D.

28.8.2014

Mira Tomić (67) smrtno je stradala u srijedu popodne u mjestu Prijakovci, kod Banje Luke, kada je na nju, dok je čekala autobus na stajalištu, naletio kamion, potvrđeno je iz banjolučkog Okružnog tužilaštva u četvrtak.

Tomićeva je iz Trna, kod Laktaša, a u Prijakovcima je navodno čuvala jednog starijeg mještanina. Kada je krenula kući, dok je čekala autobus, nedaleko od nje sudarili su se peugeot, koji je vozio Ognjen Marković (25), i kamion, za čijim upravljačem je bio Stojan Narančić (47).

Prema prvim informacijama, Marković je izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao u suprotnu traku te se sudario sa kamionom. Vozač kamiona je, usljed sudara, skrenuo prema autobuskom stajalištu na kojem je čekala Tomićeva. Kamion je u strahovitom udaru usmrtio staricu i završio u kanalu pored puta.

Markovića su vatrogasci izvukli iz vozila, koje je takođe završilo van kolovoza, te je prevezen u banjolučku bolnicu. Prema informacijama iz ove zdravstvene ustanove, on je zadobio teške povrede ekstremiteta i operisan je, a njegovo zdravstveno stanje je stabilizovano.