BIH

Radončić: Crveno-zelena koalicija zavila je BiH u crno

SBB ponovo napunio dvoranu, u pozorištu više od 500 ljudi

A. DŽONLIĆ

27.8.2014

Pristalice SBB - Fahrudin Radončić ponovo su napunile dvoranu! Ovaj put u Zenici. Na unutarstranačkom savjetovanju u popunjenoj sali Bosanskog narodnog pozorišta te hodnicima večeras je bilo više od 500 ljudi.

Država prva

Pozdravni govor održao je Ismet Sarajlić, predsjednik Općinskog odbora SBB - Fahrudin Radončić Zenica. Potom su govorili Nasir Beganović, nosilac liste za Federalni parlament iz izborne jedinice 5, te Zijad Alajbegović, koji predvodi listu u izbornoj jedinici 6.

Skupu se obratio Mirsad Isaković, predsjednik SBB-a u Zeničko-dobojskom kantonu i nosilac liste za Državni parlament iz ZDK.

- U aprilu je SBB-u pristupilo samo u Zenici 400 novih članova. Večeras nove je pristupnice primio 571 član. To je 571 osoba koja ima državu BiH na prvom mjestu - kazao je Isaković.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i u Zenici je dočekan ovacijama. Radončić je zahvalio svima u prepunoj dvorani što su ustali na noge i aplaudirali mu uz euforične povike...

- Kod nas Bošnjaka znak je velikog poštovanja kad vam neko ustane na noge kao što ste vi meni večeras. Ali, za odgovornog čovjeka i SBB, to je ogromna obaveza da opravdamo vaša očekivanja - počeo je svoje obraćanje sinoć Radončić.

Potom je nastavio:

- Crveno-zelena koalicija zavila je BiH u crno. Umjesto da prave kvalitetne i jeftine infrastrukturne radove, dužni metar tunela najskuplji je na svijetu, a asfalt je tanji na skoro građenom autoputu. Najviše novca zarađuju inozemni mešetari, naši građevinari jedva preživljavaju i još se prave dvostruka otvaranja tih spomenika korupciji.

Radončić je rekao da se mnogi boje SBB-a, da će antikorupcijski cunami biti nastavljen. Istakao je da je kao ministar sigurnosti BiH uradio mnogo važnih i odgovornih poslova, ali je najponosniji na to što zapadne zemlje više ne prijete ukidanjem bezviznog režima našim građanima.

Radončić je govorio da bošnjački član Predsjedništva BiH mora imati viziju kako da Bošnjaci podignu glavu, postanu politički faktor koji će zemlju okrenuti ka evropskoj porodici naroda i čuvati svoju tradiciju, vjeru i multietničke navike.

- Bošnjacima treba predsjednik regionalnog poštovanja i ličnog uspjeha, a ne pojedinci koji su naučili da cijelog života žive od državnog, vjerskog, vojnog ili nekog drugog budžeta. Ili, još gore, koji bi izborom za člana Predsjedništva BiH pobjegli iz penzije ili našli posao koji trenutno nemaju. Bošnjacima treba snažno liderstvo, a BiH vlast koja će historijski odgovorno sačuvati suverenitet svoje države i od njega neće praviti ničiji pašaluk.

Ovoj zemlji nisu potrebni krizni štabovi da tuku građane koji su s razlogom nezadovoljni i nesretni. To sam odbio i na to smo mi u SBB-u ponosni. Ali, SBB će napraviti krizni štab za spas BiH od loše vlasti - rekao je Radončić, praćen ovacijama.

Vizija i program

Svoj govor u punoj sali Bosanskog narodnog pozorišta predsjednik SBB-a završio je riječima:

- Naše je da ponudimo svoju viziju, svoj ekonomski program, svoj dinamizam i budemo alternativa katastrofalnom stanju koje su uzrokovali SDA i SDP i koje je ugrozilo opstojnost države BiH. Samo ljudi s velikim ličnim rezultatom i SBB mogu zaustaviti nastavak propadanja i zato tražimo podršku građana da svojim glasom promijene svoju sudbinu i prepoznaju mogućnost da BiH može mnogo, mnogo bolje.

 Radončić se s fanovima fotografirao duže od 45 minuta

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić slično je kao i nakon tribine u Tuzli, duže od 45 minuta večeras u Bosanskom narodnom pozorištu strpljivo ispunjavao želje brojnih fanova koji su u redu čekali da se s njim fotografiraju.