CRNA HRONIKA

Banja Luka: Žena poginula čekajući autobus

Tragična nesreća

M. Dragojlović

27.8.2014

Jedna ženska osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu popodne dogodila u mjestu Prijakovci, na magistralnom putu Banja Luka – Prijedor.

Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka je saopšteno da su u nesreći učestvovali autmobil peugeot, koji je išao iz pravca Banje Luke prema Prijedoru, i kamion MAN koji se kretao iz suprotnog pravca. Identitet vozača Peugeota, kao ni stradale žene nije za sada poznat.

Prema nezvaničnim informacijama, nastradala žena je u Prijakovcima čuvala jednu stariju osobu i na stajalištu je čekala autobus prema laktaškom naselju Trn, u kojem je živjela. Vozač Peugeota je, iz nepoznatih razloga, skrenuo u suprotnu traku i nedaleko od stajališta se sudario sa kamionom MAN, koj je vozio Stojan Narančić, iz Banje Luke. Od siline udara, vozač kamiona je izgubio kontrolu nad upravljačem, skrenuo sa kolovoza i udario u stajalište te usmrtio nesretnu ženu.

Kamion se zaustavio nekoliko metara dalje kada je sletio u kanal. Na mjesto nesreće odmah su došli mještani koji su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Vozač Peugeota je u ovoj nesreći povrijeđen i prevezen je u banjolučku bolnicu. Lakše povrede zadobio je i vozač kamiona. Mještani Prijakovaca šokirani su ovom tragedijom jer je, kako kažu, nastradala žena koja je sasvim mirno čekala autobus.

- Sreća pa je par minuta prije toga prošao jedan autobus koji je sa ovog stajališta odvezao nekoliko djece, rekao je jedan mještanin novinarima.

On je dodao da se radi o dionici na kojoj nezgode radi brze vožnje nisu rijetkost i da bi gradske vlasti i policija trebali da učine nešto kako bi se zaštitili i mještani i vozači. Koliko je udar kamiona bio jak govori i podatak da je kompletno stajalište, kao i tijelo žene, završilo ispod kamiona. Uviđaj su obavili banjalučki policajci a dežurni tužilac je naredio da se tijelo poginule žene odveze na obdukciju.

Kako se nezvanično saznaje, u popodnevnim satima se i u Karanovcu kod Banja Luke dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba povrijeđena i prevezena u bolnicu. Više detalja o ovoj nezgodi iz policije nije bilo moguće saznati.

Banjalučki policajci zabilježili su i nezgodu u naselju Lauš, u Kosovskoj ulici, gdje se prevrnuo automobil Renault Megane. U ovoj nezgodi nije bilo teže povrijeđenih osoba.