NOGOMET

Favre: "Sarajevo je dva puta slavilo u gostima, i dalje su opasni"

Oprezni trener Borussije

(M.C.)

27.8.2014

Fudbalere Sarajeva sutra očekuje revanš susret play-off faze Europa lige, a gostovanje kod Borussije M'gladbach dolazi kao šlag na tortu za izbranike Dženana Uščuplića. Ipak, ni bordo momci nisu otišli na megdan peterostrukom prvaku Njemačke kao turisti.

Da Borussiji mogu napraviti mnogo problema pokazali su i u prvom meču, a bolje igre Sarajeva u gostima u prethodnim mečevima Europa lige Favrea navode na oprez.

"Sarajevo je dva puta pobjedama u gostima eliminiralo svoje protivnike. Oni su i dalje opasna ekipa", rekao je Lucien Favre, trener Borussije M'gladbach na današnjoj zvaničnoj press-konferenciji, prenosi sportsport.ba.

Iako se vratio timskim treninzima Max Kruse teško da će konkurisati za sastav za revanš meč protiv Sarajeva.

"Mislim da je za njegov nastup sutrašnja utakmica previše rano", istakao je švicarski stručnjak na klupi Borussije.

Ipak, Christoph Kramer koji se vratio u tim u duelu protiv Stuttgarta i to na najbolji mogući način, mogao bi se naći u sastavu ekipe sa Borussia Parka. Strijelac izjednačujućeg gola u meču sa Ibiševićevim Švaba u samom finišu mogao bi od prve minute na travnjak u dueli protiv bordo tima.

"Kramer nakon Svjetskog prvenstva ima mnogo više samopouzdanja. Više priča na terenu, ali i na trening. Vidjeti ćemo da li će sutra od početka igrati", ostao je tajnovit Favre.