OSTALI SPORTOVI

Odlična igra Džumhura nedovoljna protiv Ferrera

Španac bolji u četiri seta

(M. C.)

27.8.2014

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu US Opena od Španca Davida Ferrera s 3:1, po setovima 6:1, 6:2, 2:6 i 6:2.

Damir je loše otvorio meč. Favorizovani Španac je bez većih problema oduzimao servise našem teniseru, dok je sigurno osvajao gemove na svoju servu. Dopustio je Ferrer Damiru da napravi break za 5:1, ali je odmah uzvratio, te je prvi set riješio u svoju korist sa 6:1.

Džumhur se jako dobro držao do šestog gema u drugom setu. Ferrer je iskusno koristio greške, te je u šestom gemu došao do breaka. Sigurnim servisom i novim oduzimanjem Damirovog servisa je došao do osvajanja i drugog seta sa 6:2.a

Odlično je najbolji bh. teniser otvorio treći set. Napravio je break, a imao je zatim odmah priliku i za novi, ali se Ferrer izvukao. Uspijevao je Damir da održi break, koji je potvrdio u sedmom gemu novim oduzimanjem servisa. Sigurnim servisom je došao do osvajanja trećeg seta sa 6:2 i smanjenja prednosti na 2:1 u setovima.

Ferrer je breakom otovrio četvrti set. Iako je Džumhur imao priliku da uzvrati istom mjerom Španac se spasio, te je sigurnom igrom priveo ovaj meč kraju za pobjedu u ovom duelu.

US Open, 1. kolo:

Ferrer - Džumhur 3:1 (6:1, 6:2, 2:6, 6:2)