BIH

Ponosni na Srđana Aleksića

Omladinci položili cvijeće na grobu u Trebinu

P. M.

27.8.2014

Predstavnici omladinskih organizacija iz Republike Srpske, koji učestvuju na 18 susretima mladih, položili su danas u Trebinju cvijeće na grob Srđana Aleksića, koji je stradao u posljednjem ratu, braneći prijatelja Bošnjaka, Alena Glavovića.
 
- Došli smo da Srđanu Aleksiću odamo počast za njegovo herojsko djelo i da pokažemo da smo ponosni na njega i na njegove roditelje koji su ga vaspitali da cijeni na osnovu toga kakvi su ljudi, a ne da ih djele po osnovu vjere nacije ili bilo čega drugoga i da se nađu u pomoći kada je to neophodno. I na ovaj način želimo da ukažemo svim roditeljima da tako treba da vaspitavaju svoju djecu i da budu ponosni na njih ukoliko su dobri l hrabri i pošteni ljudi, rekla je pomoćnik ministra za omladinu Republike Srpske Branka Malešević i dodala da će  jedna od inicijativa  sa Susreta mladih  RS, koji se održavaju u Trebinju, biti sa se  Srđanu podigne spomen obilježje u gradu podno Leotara.
    
Miloš Blagojević, predsjednik Omladinskog savjeta RS rekao je da dijelo Srđana Aleksića  treba da bude primjer mladim ljudima te ih pozvao da nikada ne zaborave da je najvažnije biti čovjek.