OSTALI SPORTOVI

Goran Trkulja pojačava bivšeg prvaka Evrope

Borac oslabljen na startu sezone

S. KOTARAŠ

27.8.2014

Kada se već činilo da je odlični defanzivac Goran Trkulja dogovorio nastavak saradnje sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine, Borcem, nakon samo dvije utakmice na TV turniru šampiona u Doboju "nestao" je iz sastava Banjalučana.

Saradnja na sezonu

Nedoumica, ipak, nije dugo trajala. Objelodanjeno je da je Trkulja dogovorio jednogodišnju saradnju s ekipom Bidasoe, španskim drugoligašem, koji je ovog ljeta već angažirao dvojicu bh. igrača, reprezentativca Peđu Dejanovića te Amera Zildžića.

U pitanju je nekadašnji prvak Evrope (sezona 1994/1995), klub u kojem je svojevremeno igrao i Senjanin Maglajlija.

- Ponuda iz Španije me je zaista zatekla, ali smo se veoma brzo dogovorili. Ugovor ću potpisati kada tamo stignem. Moram da zahvalim Upravi Borca na tome što su mi izašli ususret i nisu pravili probleme da karijeru nastavim u inozemstvu. Zaista smo se korektno rastali i vjerujem da ću se ponovo vratiti i zaigrati u ''crveno-plavom'' dresu - istakao je Trkulja.

Prema njegovim riječima, iz novog kluba mu je saopćeno da su ambicije povratak u Asobal ligu odakle su ispali prošle godine.

Viši rang

- Drago mi je što odlazim u sredinu koja ima visoke ambicije jer to znači da je u pitanju organiziran klub s odličnim igračkim kadrom.

Istovremeno, mnogo će mi značiti to što ću biti zajedno s Dejanovićem i Zildžićem. Vjerujem da ćemo izboriti viši rang - zaključio je Trkulja.