LJEPOTA I MODA

Sedam tajni vizažista koje će promijeniti način na koji se šminkate

Mali ženski rituali uljepšavanja bit će jednostavniji

(A. Sm.)

27.8.2014

Ponekad vam za šminkanje nisu potrebne brojne četkice i niz različitih proizvoda. Mali ženski rituali uljepšavanja bit će jednostavniji uz ove savjete vizažista koji zaista daju odlične rezultate.

1. Ne volite šminkati oči olovkom jer je pregruba za vaše kapke? Plamenom upaljača zapalite na par sekundi vrh olovke i omekšajte je za lakšu upotrebu.

2. Ako želite dodatno naglasiti boju sjenila za oči, površinu kapka iscrtajte bijelom olovkom za oči, pa tek onda nanesite sjenilo.

3. Voljeli biste crnim tušem nacrtati "mačije oči" na kapcima, ali su vam ruke nestabilne? Poslužite se ovim trikom: prislonite obli dio kašike uz kapak, pa vanjsku stranu iskoristite kao šablon za povlačenje linija.

4. Iskoristite istu kašiku za sprečavanje razmazivanja maskare – držite je prislonjenu uz kapak dok vam se ne osuši "boja" na trepavicama.

5. Maskara vam je "skorena"? Dodajte joj par kapi fiziološke otopine, promućkajte i – koristite!

6. Uvijače za trepavice nakratko zagrijte fenom za kosu, pa ćete lakše uviti ove ukrase očiju.

7. Pojačajte trajnost karmina na sljedeći način: usne prekrijte tankim slojem papirnate maramice, pa preko nje nanesite puder u prahu. Uklonite maramicu, nanesite željeni karmin na usne, ostavite par sekundi da se boja "osuši" pa ponovite postupak s maramicom i puderom, piše Zadovoljna.hr.