CRNA HRONIKA

Rada i njen sin ubili Dragoljuba sa kojim je bila u ljubavnoj vezi

U ponedjeljak pronađeno beživotno tijelo

E. Musli

27.8.2014

U neposrednoj blizini šljunkare na Pavlovića putu, po dojavi građana, pripadnici bijeljinske policije, u ponedjeljak 25. augusta 2014. godine, pronašli su beživotno tijelo nepoznatog muškarca. Sutradan je urađena obdukcija po naredbi postupajućeg tužioca, te je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem, ubodima oštrim predmetom. Također je utvrđeno da se radi o Dragoljubu Vidoviću čiji je nestanak policiji prijavljen 21. augusta, a kojega ukućani nisu vidjeli od 18. augusta, saopštila je portparolka Centra javne bezbjednosti Aleksandra Simojlović.

Pod nadzorom nadležnog tužioca Nebojše Jovanovića, policijski službenici obradili su više osoba, a kao moguće izvšioce ovog krivičnog djela teško ubistvo slobode su lišili dvije osobe. "Dnevni avaz" saznaje da se radi o majci i sinu, Radi i Mladenu T., koji će nakon kriminalističke obrade danas biti predani Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Pretresom njihove kuće pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu sa činjenjem ovog krivičnog djela.

Ubijeni nije želio prihvatiti raskid veze

Kako Fena saznaje, Rada Todorović i Dragoljub Vidović bili u poslovnoj i ljubavnoj vezi, ali ubijeni nije želio prihvatiti raskid veze koji je inicirala Rada.

Kobnog dana oni su se posvađali ispred njene kuće i nasrnuli jedno na drugo, nakon čega su majka i sin ubili Dragoljuba.