BIH

Usvojeni programi rada zdravstvenih ustanova

Novopečeni SDA-ovac Bandić dobio zadatak da ukloni direktore iz drugih stranaka!?

K. Ke.

27.8.2014

14:50 - Zastupnici u Skupštini KS usvojili su izvještaje o radu kulturnih ustanova. Većina njih kazala je kako kulturni radnici čine čuda, jer uspijevaju s neznatnim sredstvima organizirati nove predstave.

13:35 - Zastupnici u Skupštini KS usvojili su izvještaje o radu JU Terapijska zajednica Kampus KS i Centra za socijalni rad KS za prošlu godinu, uprkos negativnom mišljenu Vlade KS.

Kako je obrazložio ministar socijalne politike KS Muamer Bandić (SDA) Vlada nije podržala ove izvještaje jer su ove ustanove probile budžet.

Međutim, zastupnik Mirsad Pindžo kazao je kako je to čista politika Vlade te da njihova odluka nema veze s probijanjem budžeta i kršenjem zakona.

- To nije tačno jer zakonski budžet se smije probiti do 10 posto od ukupnog budžeta. Jasno mi je da je ministar Bandić novopečeni SDA-ovac te da je dobio zadatak da ukloni direktora "Kampusa" koji dolazi iz SBB-a, koji je svoj posao radio kako treba. Ustanove su odlično radile, i niko nije imao primjedbe. Mislim da je to važno a ne iz koje stranke on dolazi - kazao je Pindžo.

11:55 - Zastupnici u Skupštini KS usvojili su programe rada i finansijske planove zdravstvenih ustanova za 2014. godinu. Zastupnici su iznijeli kritike da programi rada u Skupštinu stižu skoro pred kraj godine, te da ne vide svrhe da ih uopšte razmatraju.

Ipak, na kraju su svi usvojeni skoro jednoglasno.

10:30 - Prije nekoliko trenutaka počeo je nastavak 37. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na čijem će se dnevnom redu naći programi rada zdravstvenih i kulturnih ustanova.

Nakon toga planirana je 38. sjednica na kojoj bi zastupnici trebali razmatrati kreditno zaduženje "Sarajevogasa" od sedam miliona KM, izmjene zakona o taksi prijevozu..