NOGOMET

Van Gaal nakon sinoćnjeg poniženja: Ne žalim ni za čim

Brzo troši kredit kod navijača

(N. K.)

27.8.2014

Louis van Gaal brzo troši kredit kod navijača Manchester Uniteda koji su ga na klupi svog najdražeg kluba dočekali kako spasitelja nakon stresne sezone s Davidom Moyesom.

United je u prva dva kola Premier lige osvojio samo bod, a novi posrtaj doživio je u Liga kupu. Trećeligaš MK Dons ponizio je United s 4:0, baš u danu kada je klub s Old Trafforda dolaskom Angela di Marije ostvario rekordni transfer u Engleskoj vrijedan 75 miliona eura.

- Ne žalim ni za čim. Moramo analizirati koji su problemi, ali mislim da su naše metode dobre. Kada pogledate kakve smo golove primili, vidjet ćete da je naša obrana napravila velike pogreške. To sebi ne smijemo dozvoliti, kazao je Van Gaal za Sky Sports.

U porazu je vidio i neke dobre stvari.

- Stvarali smo šanse, ali nismo imali sreće da zabijemo gol. Bilo je teško vratiti se nakon 0:2, dodao je Holanđanin u večeri koja se za njegovu momčad pretvorila u noćnu moru, prenosi goal.com.

Bez obzira na to, trener poziva navijače Uniteda na strpljenje.

- Navijači trebaju vjerovati u našu filozofiju. Gradimo momčad, a to se ne može napraviti u mjesec dana, čak ni za godinu. Treba nam vremena, a navijači ne smiju posustati u podršci klubu, dodao je Van Gaal.