CRNA HRONIKA

Potvrđena optužnica protiv ubice vozača tramvaja Armena Dulića

Ročište za izjašnjenje o krivnji zakazano a petak

Dž. Bl.

27.8.2014

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo 22. avgusta protiv Sulje Šehića koji je 2. juna ove godine koji je u mjestu Zovik u Hadžićima ubio nožem vozača tramvaja Armena Dulića (37) iz Hadžića.

Ročište za izjašnjenje o krivnji zakazano je za petak, 29. avgust. Ovu informaciju potvrdio nam je Senad Dupovac, Šehićev advokat.

- Ono što je interesantno jeste da je autobus bio krcat putnicima, a svega će sedmoro njih dati iskaz. Kao da se htjelo da se iskazi selektiraju u smislu koji najbolje odogovaraju Tužilaštvu. U optužnici se između ostalog navodi da je oštećeni Dulić dva puta udario optuženog Šehića i to pesnicom te nogom. Pesnicom ga je odgurnuo, a nogom udario nanijevši mu lake tjelesne povrede. Događaj se desio van autobusa. Optuženi Šehić je izašao prvi. Izjave će biti uzete od sedam putnika, dva policajca, šofera i Dulićeve supruge. Traka koja mjeri kretanje u svakom putničkom vozilu je izuzeta iz autobusa, međutim nije navedena kao dokaz. Šehić je sa još dva putnika izašao iz autobusa, vozilo je krenulo pa stalo, nakon čega je Dulić izašao van - izjavio je za “Avaz” Šehićev advokat Senad Dupovac.