BIH

Uz besplatne informacije, u ponudi i originalni suveniri

Centar za doček gostiju dnevno ima stotine posjetilaca

I. Tr.

27.8.2014

Centar za doček gostiju u ulici Ćurčiluk mali, koji upotpunjava turističku ponudu Starog Grada, ali i cijelog Sarajeva, dnevno posjeti nekoliko stotina domaćih i stranih turista. Nena Marković, projekt koordinator u Zoni unaprijeđenog poslovanja Baščaršija, koja je jedan od osnivača Centra, kaže da se posjetioci najviše interesiraju za mjesečni vodič "Sarajevo Navigator", mapu grada te godišnju publikaciju "Destination Sarajevo".

Dio baštine

Osim info-punkta s besplatnim vodičima, mapama, prospektima i drugim smjernicama, Centar raspolaže i brojnim sadržajima poput prodaje originalnih suvenira, zabavnih programa i kafea u kojem se gosti mogu osvježiti.

8-23 sata radno vrijeme Centra

- Posjetioci su veoma zainteresirani za kupovinu originalnih zanatskih proizvoda s Baščaršije s oznakom "Original Sarajevo Quality". Sada ih i ovdje, na jednom mjestu, mogu pogledati i kupiti. To je važno, jer turisti na taj način mogu adekvatno prepoznati zanate i vrednovati ih kao dio nematerijalne baštine i ukupnog turističkog proizvoda Sarajeva - ističe Marković.

Zabavni programi

U Centru su u proteklom periodu organizirani različiti zabavni programi poput gledanja sportskih utakmica, Ramazanskog programa, filmskih večeri...