BIH

Ugođaj kao na moru

Bazeni u Ćoralićima prepuni posjetilaca

A. DRUŽANOVIĆ

27.8.2014

U općini Cazin ovog ljeta velika je zainteresiranost za bazene "Kula" koji se nalaze u naselju Ćoralići, koje ovog ljeta dnevno posjeti oko 1.500 ljudi, kako iz Cazina, tako i iz ostalih gradova Unsko-sanskog kantona, ali i dijaspore i drugih turista. Ono što najviše privlači brojne posjetioce ovom sportsko-rekreativnom centru su bazeni za odrasle i djecu.

Okruženi šumama

- Ovdje ima sve što je potrebno za opuštanje, druženje s prijateljima i porodicom. Pored ovakve ponude nije potrebno da idemo na more gdje ćemo potrošiti više novca, dok ovdje za taj isti novac dobijemo puno više - kaže nam Jasmin Ćoralić, jedan od onih koji slobodno vrijeme provodi na bazenima.

Bazeni "Kula" savršeni su izbor za aktivan i zdrav odmor za svako godišnje doba jer su okruženi šumama.

Kako kaže vlasnik Mehmed Mahmutović, ono što posebno privlači posjetioce su i povoljne cijene, kako smještaja i prenoćišta, tako i samog ulaza u bazen i ostale ponude. Ulaz na bazene za odrasle osobe je četiri KM, a za djecu tri. Hotel ima 22 sobe, a cijena prenoćišta je 43 KM za dvije osobe, dok je doručak 5 KM po osobi. Kupači, također, mogu iznajmiti suncobrane koji koštaju 2KM, kao i ležaljke po 3KM.

tus-cazin

Vodeni efekti

Bazeni su obogaćeni vodenim efektima, dok se pored bazena nalaze lijepo uređeni betonska, travnata i pješčana plaža, tobogani, ljuljačke, tuš kabine, dječije igralište. Objekt je fizički osiguran i posjeduje spasilačku službu i tim medicinske pomoći.

Privlačna tvrđava

Posjetioce posebno privlači i "Kula radetina", stara tvrđava koja je proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, koja se nalazi u neposrednoj blizini, po kojoj je bazenima dat naziv.

4 KM trebaju izdvojiti odrasle osobe
3 KM plaćaju roditelji za djecu  
3marke košta iznajmljivanje ležaljki

cazin-djeciji-bazen