CRNA HRONIKA

Roditelji strahuju da pedofil ne bude pušten iz pritvora

Nakon nove prijave za bludne radnje nad maloljetnicom u Sarajevu

Ad. A.

26.8.2014

Jednom već osuđeni pedofil iz Sarajeva Edvin A. (54), a koji je nedavno ponovo uhapšen zbog bludnih radnji nad 14-godišnjom djevojčicom te mu je 4. avgusta ove godine određen jednomjesečni pritvor, sije strah među roditeljima u Sarajevu.

Zabrinuti građani

Naime, brojni čitaoci našeg lista interesirali su se je li pedofil još pritvoren zbog zabrinutosti za djecu.

Inače, interesantan detalj je da pedofil još živi s majkom iako ima 54 godine.  

Iz Tužilaštva KS kazali su nam da ovom seksualnom predatoru pritvor istječe 4. septembra i da će postupajući tužilac ovih dana odlučiti hoće li Sudu uputiti prijedlog da mu se ova mjera produži za još dva mjeseca.

Bludnik je početkom decembra 2012. u Općinskom sudu u Sarajevu osuđen na godinu i mjesec zatvora jer je utvrđeno da je počinio krivično djelo iskorištavanje djeteta i maloljetnika radi pornografije iz člana 211. Krivičnog zakona FBiH. Maloljetnicu zbog koje je osuđen upoznao je preko Facebooka.

Samo dvadesetak dana nakon što je izašao iz zatvora pedofil je ponovo otvorio profil na Facebooku te je vrebao nove žrtve.

Za metu je izabrao 14-godišnju djevojčicu iz Sarajeva. Prema ustaljenoj praksi, pedofil je napravio lažni profil s fotografijom 17-godišnjaka i nazvao se Deni Montana. U istrazi koju je Kantonalno tužilaštvo otvorilo zbog bludnih radnji, osim 14-godišnjakinje, naveden je i mladić čiju je fotografiju iskoristio na svom lažnom profilu.

Slao poruke

Djevojčici je poslao zahtjev za prijateljstvo, ali ga ona u početku nije prihvatila. On je došao do nje preko njenih prijatelja i uspostavili su kontakt. Djevojčica ga je dodala među Facebook prijatelje. Preko drugog profila postao je prijatelj i s njenim roditeljima.  

Prijetio je žrtvi da će joj pretući oca i majku, a saznao je i gdje joj rade roditelji, kao i službeni broj mobitela njenog oca, kojem je, navodno, poslao MMS s eksplicitnom fotografijom i tekstom: "Ne znaš ti šta ti kćerka radi", pisalo je u poruci, uz pojašnjenje da je s njegovom kćerkom imao oralni seks te da mu je pomagala u masturbaciji.