CRNA HRONIKA

Od 70 kontrolisanih vozača 30 alkoholisano ili drogirano

Tokom vikenda u Prijedoru

Srna

25.8.2014

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor isključili su 30 vozača iz saobraćaja zbog prisustva alkohola ili droge u organizmu, saopšteno je danas iz CJB Prijedor.

Oni su isključeni proteklog vikenda tokom akcije pojačane kontrole vozača koji su pod dejstvom alkohola i opojnih droga, a kontrolisano je 70 učesnika u saobraćaju.

"Za vrijeme akcije policijski službenici lišili su slobode 22 lica, od kojih šest lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, dva lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, a 14 učesnika u saobraćaju zbog primjene novog Zakona o prekršajima Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Iz CJB Prijedor napominju da je akcenat u toku akcije stavljen na primjenu mjere zadržavanje lišenjem slobode u skladu sa novim Zakonom o prekršajima Republike Srpske, kojim je propisano lišenje slobode lica koje je zatečeno u izvršenju prekršaja, a u organizmu ima više od jednog grama alkohola po kilogramu, pod uticajem je opojnih sredstava ili je odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

"Lišeno slobode zadržavanjem je ukupno 11 lica zbog prisustva alkohola u organizmu iznad propisane količine, a tri lica zbog prisustva opojnih sredstava", navodi se u saopštenju.