CRNA HRONIKA

Pijani vozač načelnika Bosanske Dubice izazvao saobraćajnu nesreću

U udesu lakše povrijeđena Gordana Babić

M. Zgonjanin

23.8.2014

Vozač načelnika općine Bosanska Dubica Branislav Janjuz u petak je oko 21 sat na tranzitu u Bosanskoj Dubici pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je lakše tjelesne povrede zadobila Gordana Babić kojoj je pomoć ukazana u bolnici u Bosanskoj Gradišci.

Janjuz se nalazio za upravljačem službenog Passata, automobila koji koristi načelnik općine, a  koji je prešao u lijevu  traku i udario u Renault Lagunu za čijim je upravljačem bila Babićeva. Kako saznajemo prilikom alkotestiranja kod Janjuza je izmjereno 1,97 grama po kilogramu alkohola u krvi (2,9 promila) zbog čega je u skladu s novim Zakonom o prekršajima lišen slobode i do otrježnjenja zadržan u pritvoru odakle je pušten jutros.  

Izvori bliski istrazi navode da Janjuz nije pružao otpor, a nezvanično saznajemo da je na mjestu suvozača bila nepoznata ženska osoba koja se nakon sudara udaljila s mjesta nesreće. Mile Zlojutro (SDS), načelnik općine Bosanska Dubica, kazao je danas da će se o svemu izjasniti u ponedjeljak kada dobije zapisnik o nesreći.

- Vidjećemo o čemu se radi. Ako je kriv  odgovaraće po zakonu, onako kako to treba - naveo je Zlojutro, koji još nije procijenio štetu na službenom općinskom Passatu. Našoj redakciji  u međuvremenu se javio  i Aleksandar Nikoletić, načelnik odjeljenja za poljoprivredu u Bosanskoj Dubici, koji je demantovao navode (pojedinih medija) "da je dao bilo kakvu izjavu policiji".

- Bio sam na nekom sastanku i došao sam da vidim šta se dešava, ali od mene niko nikakvu izjavu nije tražio - rekao je Nikoletić.

S obzirom na ogromnu materijalnu štetu na službenom automobilu s cijelim slučajem upoznat je i dežurni tužilac Okružnog Tužilaštva u Banjoj Luci. Uviđaj o nesreći obavila je PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora.