PUTOVANJA

Prošetajte najzanimljivijim ulicama na svijetu

Mnogim su turistima ostavile trag na putovanju

(A. Sm.)

23.8.2014

Postoje milioni ulica širom svijeta. Većina njih nisu ništa posebne, ali ima onih nekoliko koje se po mnogočemu razlikuju od većine. Upravo smo za vas odabrali pet takvih ulica koje su mnogim turistima ostavile trag na putovanju.

Plava ulica u Maroku

Kada gledate kataloge turističkih agencija za ovu predivnu arapsku državu sigurno ste mogli primjetiti fotografije na kojima se nalazi plava ulica. Smještena je u gradu Chofchaouen, a posebna je po tome što je morsko plave boje. Sve je plavo - cesta, zidovi, prozori, vrata. Jednostavno predivno.

Lombard street u Kaliforniji

Ova ulica u potpunosti se razlikuje od ostalih cesta San Francisca, a poznata je po svojoj savršenoj izvedbi koja najviše dolazi do izražaja noću.

Las Vegas Strip u Las Vegasu

Zamislite vožnju ulicom koju obasjava na milione malih lampica. Svjetla luksuza i glamura u Las Vegasu najviše dolaze do izražaja upravo na ovoj ulici koja vas poziva da se zaustavite i posjetite jedan od brojnih restorana i casina.

Ulica visećih kišobrana u Portugalu

Iako ovi kišobrani nisu postavljeni uvijek, ukoliko za vrijeme festivala Agitagueda art posjetite Aguedu možete doživjeti nezaboravno iskustvo. Obavezno napravite jedan selfie.

Cracked Stones Street, Holandija

Ova se ulica nalazi u urbanoj zoni Enschede, a zapravo se zove Roombeek. Ulica je dobila svoje ime prema instalaciji koja je postavljena na području kvarta. Nasumične krhotine kamena postavljene su u znak nasumičnosti prirode i na sjećanje na 2.000 godinu. kada je vatromet djelomično uništio ulicu, piše Punkufer.hr.