NOGOMET

Nema Ibre, nema ni pobjede, PSG-u samo bod protiv Eviana

Aktuelni prvaci odigrali slabu utakmicu

Al. Ti.

22.8.2014

Nogometaši PSG-a odigrali su večeras još jednu gostujuću utakmicu protiv Eviana i opet nisu uspjeli doći do sva tri boda, koja su se od njih očekivala.

Aktuelni prvaci su nastupili u izuzetno jakom sastavu, ali ipak nedostajao je najbolji nogometaš PSG-a Zlatan Ibrahimović, koji se u prošlom kolu povrijedio i koji će izostajati sa terena najmanje mjesec dana.

Ipak tu su bili Cavani, Lucas, Pastore, Lavezzi, koji ipak nisu uspjeli da osvoje sva tri boda protiv dobre ekipe Eviana.

Evian se ponovo pokazao kao nezgodan protivnik PSG-u. Utakmica je bila nezanimljiva, a najvrijednija spomena jeste činjenica da je PSG posljednjih pola sata susreta igrao sa igračem manje. Dva žuta kartona dobio je Cabaye.

PSG je na kraju spašavao i bod, jer je u sudijskoj nadoknadi Salvatore Sirigu fantastično odbranio jedan udarac, a neposredno nakon toga Evian je ponovo imao sjajan pokušaj, ali bez učinka.

PSG sada, nakon nepuna tri kola, zauzima treću poziciju sa pet osvojenih bodova. Evianu je ovo bio prvi bod u sezoni, nakon što su u prva dva susreta primili čak devet pogodaka.