NOGOMET

Nekadašnji napadač Partizana: Kapiten Ilić mi je zabranio da postignem gol

Jako čudna situacija

(N. K.)

22.8.2014

Bivši napadač Partizana Pierre Boya, u razgovoru za jedan srbijanski portal otkrio je kako se nikada ne bi vratio u Partizan i srpski fudbal.

On je izjavio da je ljut na čelnike Partizana i da je razočaran njihovim odnosom prema fudbalerima koji dolaze sa strane te je istakao kako su i njega prevarili te da mu je u jednom meču kapiten Vladimir Ilić zabranio da postigne gol.

- Mene niko nije zvao telefonom, niti mi je u razgovoru nudio novac da namjestim neki meč, ali sam doživio jednu situaciju koja je jako čudna. Igrali smo neku utakmicu 2003. ili 2004. godine u domaćem prvenstvu i poveli smo 3:1. Imali smo vremena da damo još neki pogodak ali mi je prišao tadašnji kapiten Vladimir Ivić i rekao: "Nećemo više davati golove. Jel' ok?". Začudio sam se. Šta sam mogao da uradim? I stvarno, niko nije više želio da postigne gol, rekao je Boya, a zatim dodao:

- Nikada se ne bih vratio u Srbiju da igram fudbal. Nikad u Partizan. Zbog njih nisam uspio da potpišem ugovor sa jednim klubom iz Katara. Vjerovatno bih igrajući tamo zaradio za 2,5 godine više od dva miliona dolara i tako se osigurao. Kada sam drugi put stigao u Partizan jedini motiv mi je bilo igranje u Ligi šampiona, prenosi scsport.ba.