CRNA HRONIKA

Suad Obradović Sutko tvrdi da nije imao pištolj

Nakon što su ga nogometne sudije optužile

M.Sm.

22.8.2014

Dežurni kantonalni tužilac Kemal Maksumić, nakon saslušanja Suada Obradovića Sutka ocijenio je da nema potrebe za njegovim daljnjim zadržavanjem.

Obradović, za kojeg su, podsjetimo, trojica sudija Boris Dujmović, Marko Sesar i Sanel Grljević ustvrdili da im je nakon utakmice, na cesti u Carskim Vinogradima svojim autom prepriječio put te im uperio pištolj u glavu, natjeravši ih da izađu iz njihovog vozila, jučer je za naš list ustvrdio kako skoro ništa od toga nije istina.

 - Sve je počelo nakon dodjele crvenog kartona, kada je masa krenula prema sudijama i kada je neko iz te mase, valjda, po vratu ogrebao jednog od njih. Jer, i sami su priznali da su napadnuti na utakmici. Ja sam u tom trenutku krenuo prema igračima, jer ne želim da se između njih stvaraju sukobi. Vjerujem da će to potvrditi i Uprava «Sloge». Uglavnom, ubrzo je, utakmica i prekinuta i sudije su sjele u svoj auto, a brat od jednog igrača je u svoj kombi sjeo njih 12, dok je sa mnom u vozilu bilo pet igrača koje smo odmah krenuli voziti njihovim kućama-priča nam Obradović.

Na cesti prema Mostaru, odnosno u Carskim Vinogradima su sustigli vozilo u kojem su se nalazile sudije i Obradović priznaje da im je prepriječio put.

 - Jednostavno, bio sam, kao i svi, izrevoltiran zbog tog crvenog kartona i sve što sam ja njima rekao bilo je: «Što vam je to trebalo, majku vam?» Ali, nikakav pištolj nisam imao, osim tašnice, niti je ikakvog fizičkog kontakta bilo između mene i njih. To je laž. Doduše, u mom autu ima plastičnih pištolja i pušaka, jer imam malu djecu, ali u rukama nisam imao oružje. Rekli su i da sam nogom udario u njihovo auto i ulupio ga, a poslije sam saznao da je taj Fiat Punto dan, dva ranije učestvovao u udesu. Sve da sam ih htio udariti, a nisam, 17 igrača je bilo prisutno i čim sam izašao iz auta, svi su povikali na mene da se vratim-tvrdi on.

Pogotovo, kaže, ne želi da se cijeloj priči stvara nacionalni naboj, jer, kako priča već 10 godina na raznim turnirima u svojoj ekipi ima igrače hrvatske nacionalnosti, a također, igrači «Blagaja» učestvuju na utakmicama od Neuma do Čitluka.

Naglašava kako mu je cijeli događaj «napakovan» te da će istina na sudu izaći na vidjelo kada će se i otkriti zbog koga i čega se sve ovo desilo.