NOGOMET

Dinamu dužni Inter, Roma i Genoa

Italijanski klubovi ne plaćaju odštete

(M.C.)

22.8.2014

Dinamo se, sasvim neočekivano, našao u novim financijskim poteškoćama. Ne, Dinamu ne gori pod nogama, ali su se čelnici hrvatskog prvaka prilično naljutili na Italijane.

Proteklih godina modri su odradili nekoliko uspješnih transfera (Kovačić, Jedvaj i Vrsaljko) s talijanskim prvoligašima koje je očito zahvatila velika financijska kriza. Naime, sva tri kluba ne izvršavaju redovito svoje ugovorne obveze, te danas modrima duguju golem novac, piše goal.com.

Kao najveći problem nameće se Genoa koja za transfer Šime Vrsaljka nije hrvatskom prvaku još uplatila ni kune. Čelnici Genoe ne odgovaraju ni na pozive, pa se Dinamo morao zaštiti pravnim putem. Šime Vrsaljko prošloga je ljeta u transferu vrijednom pet milijuna eura Maksimir zamijenio Genoom, a već ovoga ljeta reprezentativni branič "produljio" je u Sassuolo. Genoa je, zbog financijske krize, bila primorana prodati Vrsaljka, a za njega je inkasirala 7,5 miliona eura. No, Genoa i dalje nije Dinamu nije ništa platila za Vrsaljka.

Dinamo se već obratio FIFA, a najnovija žalba poslana je na adresu CAS-a, Sportskog arbitražnog suda u Laussani. Na čelnike Genoe sada se, s pravom, vrši veliki pritisak, a Italijani će Dinamo morati počastiti i određenim kamatama. Dinamo će tako, sa zakašnjenjem, dobiti i više od dogovorene svote. 

Problemi se naziru i oko transfera Tina Jedvaja, mladog stopera koji je za pet miliona eura otišao u Romu. Ni predstavnici ovog talijanskog velikana nisu uplaćivali ugovorne rate na Dinamov račun. Čelnici modrih žalili su se Fifi, pa je Roma po hitnom postupku uplatila prvih milion eura. A ostatak se i dalje čeka...

Kriza na Apeninima zahvatila je i milanski Inter koji Dinamu duguje novac za transfer Matea Kovačića. No, čelnici Intera u stalnom su kontaktu s predstavnicima Dinama koje su zamolili za - kraću odgodu plaćanja. Na račun Dinama početkom ljeta trebala je stići rata od čak 4 miliona eura, no ona bi prema obećanjima "nerazzurra" sada trebala stići tokom septembra. 

Dinamo je ovoga ljeta mnogo uložio u brojna pojačanja, te svoje finansijske obveze prema drugim stranama riješava bez ikakvih problema. Čelnicima Dinama nekada je bilo čast raditi s velikim klubovima, no ni modri se u toj priči više ne žele ponašati kao malen klub. Već, s pravom, zahtjevaju svoj novac!