BIH

Harunu Meriću za operaciju tumora u Turskoj potrebno 25.000 eura

Četvorogodišnjak iz Sarajeva mora na liječenje

Autor:Mi. K.

22.8.2014

Harun Merić, četvorogodišnji dječak iz Sarajeva, prije godinu je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu operisao tumor na preponi koji tada nije odstranjen u cjelosti a ultrazvučni nalaz je pokazao da se vratio, i to znatno povećan.

Za novu operaciju u Turskoj koja košta 25.000 eura roditelji nemaju novca, a prema riječima dječakovog oca Mirze Merića ljekari u Bosni i Hercegovini ne smiju se usuditi na novi zahvat zbog nezgodnog mjesta na kojem se tumor nalazi.

- Nakon što se tumor vratio, poslali smo upit klinici u Švedskoj i oni su nam odgovorili da ne diramo ništa ako ne bude raslo. Međutim, za šest mjeseci tumor se povećao za dva centimetra te i dalje raste - kazao nam je Merić.

Po preporuci naših ljekara nalaze su poslali u Tursku, na kliniku "Aćibadem", i prema mišljenju njihovih specijalista dječak mora hitno na novu operaciju.

- S klinike "Aćibadem" poslali su nam predračun od 25.000 eura, u šta su uračunati operacija i biopsija, jer ni oni na osnovu nalaza ne znaju tačno kakvo je stanje. Ukoliko bude neophodno neko dodatno liječenje, morat će se doplatiti - kazao je Merić.

Roditelji malog Haruna mole sve građane koji su u mogućnosti da pomognu njihovom sinu da sredstva uplate u "Raiffeisen banci" na žiro račun: 1610000000000011 ili kod: BA391612000094983960.

predracun-page-1