NOGOMET

Adžem: Idemo na pobjedu protiv Zrinjskog, ali bit će teško

Trener Željezničara najavljuje napadački fudbal

Autor:Fena

22.8.2014

Pred utakmicu četvrtog kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojoj će u subotu FK Željezničar na stadionu Grbavica u Sarajevu dočekati ekipu Zrinjskog iz Mostara, šef stručnog štaba Željezničara Admir Adžem je kazao da njegova ekipa mora učiniti sve da osvoji prijeko potrebna tri boda, ali da se očekuje teška utakmica s obzirom na to da je Zrinjski državni prvak. 

Adžem je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da Zrinjski ima dobru, iskusnu, dobro posloženu i dobro vođenu ekipu. 

- Moramo učiniti sve da osvojimo tri boda, jer nam bodovi trebaju. U prošlom kolu izgubili smo dva boda, a morali smo ići na pobjedu - kazao je Adžem. 

Kada je u pitanju zdravstveno stanje igrača, kazao je da je ekipa Željezničara bez pomoći Anesa Nuspahića, ali da je i nekoliko igrača propustilo jedan ili dva treninga zbog povreda na utakmici protiv Slavije. 

Također, dodao je da će danas biti poznato da li će Mladen Zeljković biti spreman za utakmicu, zbog bolesti. 

- Prva kola su bila teška, ali nama je igrati sa svakim - naveo je Adžem. 

Kao nedostatak ekipe Željezničara naveo je nedostatak klasičnog strijelca koji bi, kako je rekao, po sezoni davao više od 20 golova. 

- Trenutno nemamo takvog igrača, ''ubicu'' koji će iz polušanse dati gol - istakao je Adžem. 

Golman Željezničara Marijan Antolović također očekuje tešku utakmicu protiv ekipe koja je "dobro posložena na svim pozicijama", ali da se nada da će domaćin upisati tri boda. 

Utakmica će biti odigrana u subotu od 21 sat.