LIFESTYLE

LG predstavlja novu L seriju pametnih telefona

Alternativa skupljim modelima

(A. Sm.)

22.8.2014

LG Electronics (LG) će predstaviti najnoviji par povoljnih pametnih telefona L serije, na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu. L Fino i L Bello smart telefoni predstavljaju alternativu skupljim modelima, a savršeni su za tinejdžere i one koji pametan telefon koriste po prvi put.

Sa Quad-Core procesorima i naprednim funkcijama naslijeđenim od LG G3 telefona, ova kompanija planira da se proširi na sva ključna tržišta pametnih telefona, nudeći kvalitetne telefone po nižim cijenama.

Model L Fino posjeduje 1,2GHz Quad-Core procesor, 4,5 inča WVGA IPS (800 x 480 / 207ppi) displej, 1GB RAM-a i 4GB interne memorije. Sve ovo napajat će baterija od 1,900mAh, a kada je operativni sistem u pitanju, korisnici će na raspolaganju imati Android 4.4.2 KitKat.

Model Bello dolazi sa 1,3GHz Quad-Core procesorom, 5,0 inča FWVGA IPS (854x480 / 196ppi) displejom, 1GB radne memorije i 8GB interne memorije, kao i baterijom od 2,540mAh i Androidom 4.4.2 KitKat

L Fino i L Bello nastavljaju tradiciju popularnog Rear Key dizajna pozadinskog tastera, autentičnog za kompaniju LG, opremljeni su kamerom od 8 megapiksela, kao i jedinstvenim funkcijama baziranim na korisničkom iskustvu koje fotografisanje čine vrlo jednostavnim i zabavnim.

Kada su napredne funkcije kamere u pitanju, L serija nudi Touch & Shoot opciju koja omogućava brzo i jednostavno bilježenje posebnih trenutaka - pritiskom na bilo koji dio ekrana, telefon će istovremeno fokusirati i fotografisati, Gesture Shot opciju koja omogućava korisnicima da jednostavnim formiranjem šake u pesnicu pokrenu odbrojavanje od tri sekunde, nakon kojeg se bilježi fotografija, svjetlo na prednjoj kameri pruža blago osvjetljenje, kako autoportreti ne bi bili previše osvijetljeni.

Tu je još i Knock Code funkcija koja korisnicima daje mogućnost da otključaju svoje uređaje jednostavnim ukucavanjem personalizovanog šablona na ekranu telefona kao i QuickCircle futrola pruža lak pristup funkcijama koje se najčešće koriste, kao što su pozivanje, slanje poruka, puštanje muzike i upotreba kamere putem prozorčića, bez otvaranja zaštite futrole, piše B92.

- Zahvaljujući vrhunskim karakterstikama i veoma pristupačnim cijenama, imamo visoka očekivanja kada su L Fino i L Bello smart telefoni u pitanju, i zaista vjerujemo da će ovi uređaji nastaviti uspješnu ekspanziju naše kompanije na tržišta u razvoju - rekao je dr Jong-seok Park, predsjednik kompanije LG Mobile Communications.

- Naša najnovija L serija smart telefona opremljena je najboljim LG dizajnom, hardverom i korisničkim iskustvom, čime potvrđujemo veliku posvećenost naše kompanije da pružimo najbolje iskustvo svim 3G korisnicima.