KOŠARKA

Košarkaši pozivaju na slavlje u punoj Skenderiji

U nedjelju meč sa Veliko Britanijom

(M.C.)

22.8.2014

Košarkaška reprezentacija naše zemlje u nedjelju dočekuje Veliku Britaniju u Skenderiji, u dvorani "Mirza Delibašić", u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket.

Tim povodom održana je press konferencija u hotelu Bosnia. Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, istakao je:

''Nama je ovo veoma bitna utakmica i pozivam navijače da proslavimo put na Eurobasket. Mislim da će dvorana biti puna jer broj prodatih ulaznica to govori'', prenosi SC.

Centar naše reprezentacije Elmedin Kikanović takođe je pozvao navijače u što većem broju na proslavu plasmana na EP.

''Poslije Islanda smo analizirali Britaniju koja je izgubila šanse za prolaz, ali ipak smo svjesni da nam neće pokloniti pobjedu i moramo odigrati maksimalno dobro'', kazao je centar naše reprezentacije i dodao:

''U prethodnim utakmicama bilo je dosta grešaka i tzv. praznih minuta gdje smo dozvoljavali da nam prave velike serije. Nadam se da to ovog puta neće biti slučaj i pozivam naše navijače da zajedno proslavimo odlazak na Eurobasket''.

Vjerovatno najborbeniji bh. reprezentazivac Andrija Stipanović, takođe se nada pobjedi.

''Hvala Tuzli, bio je gušt igrati pred takvom publikom, ali sada slijedi meč sa Britanijom koja nema imperativ i zato može biti opasna'', kazao je Stipanović i dodao:

''Nadamo se punoj dvorani i pobjedi s kojom bi na uspješan način završili kvalifikacije''.

Direktor svih košarkaških reprezetnacija pri KSBiH Igor Stojanović pozvao je navijače na sportsko i korektno navijanje u nedjeljnom susretu protiv Velike Britanije u sarajevskoj Skenderiji.

Podsjetimo, na adresu krovne kuće košarke u našoj zemlji stigla je kazna od 7500 eura zbog zastave sa kukastim križom preko zastave Izraela izvšene na meču sa Islandom u Mejdanu.

''Prodaja ulaznica ide dobro, ali apelujemo navijače da bubu fer i korektni jer nam ne trebaju dodatne kazne nakon one izrečene za utakmicu protiv Islanda'', kazao je Stojanović.

Neizostavna tema je bio i Jusuf Nurkić, odlični centar koji je propustio kvalifikacije za Eurobasket.

''Žao mi je što Jusuf Nurkić nije u reprezentaciji i šteta je što ovaj period nije proveo u reprezentaciji jer je od ovih momaka mogao dosta naučiti i sa ljudske i sa igračke strane'', kazao je Stojanović,

Na ovu temu se nadovezao i generalni sekretar Harun Mahmutović kratko kazavši sljedeće: ''Nurkić trenutno nije tema raspravljanja, Nurkić je tema za budućnost''