BIH

Erdoanov i Bakirov špijun Goku nudi novac da bh. mediji pišu protiv Radončića!

Kandidat SDA od BiH pravi i koloniju

I. ĆATIĆ

22.8.2014

Koliko je Bakiru Izetbegoviću važno da ostane u fotelji člana Predsjedništva BiH i, posljedično, da preuzme SDA i vodi BiH radikalnim putem vezivanja uz Erdoanov režim, svakim danom pokazuju novi detalji vazalske politike.

Podla ideja

Nakon što je zaprijetio Vašingtonu i Berlinu da, kada se ujedine svi muslimani svijeta, te dvije prijestonice više neće moći voditi dosadašnju politiku, te nakon što je iz Visokog Erdoana proglasio vođom svih muslimana svijeta i praktično mu predao suverenitet BiH u ruke, stiže i zahvalnost Erdoanovog štaba.

U proteklih nekoliko dana, u Sarajevu je boravio Turčin Senol Goku, vlasnik neke vrste službenog pasoša Republike Turske. On je sa mnogo ostrašćenosti stupio u kontakt s više vlasnika pojedinih TV i printanih medija, ali i portala.

pasos01pasos02

Goku i njegov pasoš: Nedopustivo miješanje Turske u predizbornu kampanju u BiH

Na sastancima na više lokacija i u pojedinim sarajevskim hotelima, Goku je bez imalo ustručavanja nudio novac da mediji "nemilosrdno udaraju po Fahrudinu Radončiću", proglašavaju ga navodnim izdajnikom i što više napadaju.

Član Erdoanovog egzekutorskog tima čak je nudio novac da se zviždanje vehabija Radončiću u Zenici premontiranjem i montažom snimka pretvori u spot i "preseli" na neko drugo mjesto te emitira svakih 15 minuta.

Prema pouzdanim informacijama novinara "Avaza", većina vlasnika sarajevskih medija odbila je ovu podlu ideju Bakirovog i Erdoanovog štaba te je u ovoj fazi Goku otišao relativno nezadovoljan.

Protest ambasadoru

No, Goku je najavio svoj skorašnji povratak u Sarajevo. Radi se o čovjeku koji je svoje špijunsko-medijsko djelovanje sakrio iza navodne medijske grupe iz Londona, a u biti je to sve dio Erdoanove korupcijske hobotnice vezane uz Čengiz grupu i pljačku novca iz BiH.

Kako se očekuje, predsjednik SBB-a, nakon prikupljenih dokaza i informacija, uručit će svoj protest ambasadoru Turske u BiH i zatražiti adekvatnu zakonsku reakciju nadležnih državnih organa BiH koji su obavezni štititi ustavni poredak naše zemlje, pa i onda kada ga državnički nedorasli Bakir Izetbegović (ne)svjesno urušava u kolonijalnom neoosmanskom zanosu.