SARAJEVO

Gratz: Parlament ne dopušta razmatranje zabrane zapošljavanja rodbine funkcionera

Fena

4.8.2017

Zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH Dennis Gratz izjavio je da Federalni parlament ne dopušta razmatranje prijedloga zakona o zabrani zapošljavanja užih članova porodice predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, članova Vlade Federacije BiH, rukovodilaca organa uprave i upravnih organizacija te rukovodećih državnih službenika ovog bh. entiteta, saopćeno je iz Naše stranke.

- Ovim zakonom koji sam predložio uređuje se zabrana zapošljavanja užih članova porodice predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, članova Vlade FBiH, rukovodilaca organa uprave i upravnih organizacija FBiH i rukovodećih državnih službenika FBiH. Predvidjeli smo kazne od 50 do 100 hiljada KM. Sada čekam Predstavnički dom da ovo konačno stavi na red - poručio je Gratz, nakon što se u Francuskoj ovih dana na dnevnom redu našlo usvajanje zakona koji se odnosi na zabranu zapošljavanja rodbine visokih zvaničnika.

Smatra da dešavanja u Francuskoj pokazuju da ovo nije stvar ljudskih prava te da se ne radi o diskriminaciji funkcionera, navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.