SPORTSKE IGRE U SREBRENICI

Mladi se druže i takmiče

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnje igre nisu masovne

Piše: S. Sm. / Avaz.ba

25.8.2020

Takmičenje u nekoliko sportskih disciplina. S. Smajlović

Razvoj sportskog duha i odgovornosti prema sebi i drugima, poruka je 10. Plazma sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, sedmi put održanih u Srebrenici. Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnje igre mladih nisu bile masovne, kao proteklih devet godina kada je u takmičenjima učestvovalo oko 320.000 djece iz cijele BiH, a 15.000 takmičara do sada  je bilo  na finalnom takmičenju u Sarajevu.

- Srebrenica je prvi grad u manjem bh. entitetu koji je podržao ovogodišnje igre. Mladi iz cijele BiH, u nekoliko selekcija, takmičili su se i u malom fudbalu, košarci, odbojci, družili i razvijali sportski duh - istakla je Naida Abdulahović, koordinator sportskih igra Republike Srpske.

Kaže da se zbog mjera zaštite od koronavirusa, ove godine po regijama održavaju  samo polufinalna takmičenja, kako bi smanjili broj od 2.000 učesnika na finalnom takmičenju u Sarajevu.

Otvarajući ove igre, načelnik općine Mladen Grujičić kazao je da su mladi iz cijele BiH, u svijet odaslali lijepu sliku fer  takmičenja, sloge i druženja i time otvorili put za bolju budućnost ovoga grada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.