SUDBINE

U Japanu unajmila "tatu za jedan dan": Priča koja slama srca

Dvadesetosmogodišnja djevojka objasnila je kako ju je otac napustio kad je imala 11 godina te da ju je odgojila majka

Prošetali gradom i dao joj životne savjete. TikTok

M. Z.

29.3.2024

Tiktokerica Tajen Rasif (Tyen) iz Singapura je odletjela u Tokio kako bi unajmila osobu koja će joj glumiti oca na jedan dan, a njena tužna priča postala je viralna prikupivši 2,3 miliona pregleda. Dvadesetosmogodišnja djevojka objasnila je kako ju je otac napustio kad je imala 11 godina te da ju je odgojila majka, no da joj je uvijek tokom života nedostajala prisutnost oca.

Kako bi iskusila kako je to imati oca, uputila se u Japan i na jedan dan unajmila glumca koji, između ostalog, glumi lik oca. Skupa su proveli dan onako kako bi ga tipično proveli otac i kćerka - prošetali su, popili piće i razgovarali, a "otac" joj je dao životni savjet te su se na kraju i zagrlili.


@tyenrasif Healing or weird? ❤️‍🩹🤪 #japantravel #asakusa #travelvlog #dadrental #mentalhealth #fyp #foryou #fypシ #soundsofsea #tunesofsg #tokyo ♬ Taking Off - Tyen Rasif

- Oproštaj je bio težak, no pruža mi utjehu činjenica da sada imam tatu u Japanu i da ćemo se, nadam se, ponovo vidjeti - objasnila je, pa dodala:

- Sad shvatam da su ovakve usluge korisne, pogotovo u Japanu, gdje su ljudi najusamljeniji na svijetu.

Inače, prema istraživanju koje je 2023. provela japanska vlada, čak 40 posto Japanaca osjeća se usamljeno, a upravo taj podatak jedan je od razloga zašto je u toj zemlji moguće unajmiti djevojku ili dečka, pa čak i cijelu porodicu.

Gospodin Natori, 63-godišnji glumac, u razgovoru joj je otkrio kako je u penziji te da je na ovaj način htio pomoći drugima. Objasnio je i kako 20 posto njegovih mušterija čine mlađi muškarci koji traže društvo starije osobe kako bi se osjećali sigurno dok obilaze grad, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.