ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Prve snježne radosti: Mladi Zeničani u centru grada igrali nogomet

Tradicija nije izostala ni ove godine

D. PAŠALIĆ

3.1.2017

Nakon što se Zenica jutros probudila sa bijelim prekrivačem, brojni građani iskoristili su snježnu idilu da uživaju tokom dana u šetnji ili sankanju svojih mališana.

fudbal

Tako je bilo i večeras, kada je gradsko šetalište bilo "zatrpano" brojnim šetačima koji uživaju u snijegu, a roditelji su na sankama vozili svoju djecu.

Međutim, već nekoliko godina u gradu čelika je ritual da nakon prvih konkretnijih snježnih padavina najhrabriji Zeničani odluče zaigrati nogomet u centru grada, što oduševljava brojne prolaznike a tako je bilo i ovaj put.

fudbal2

Nesvakidašnji prizor još više oduševljava budući da je internet "zarazio" ponajviše mlađu populaciju, zbog čega je fotografija mladih Zeničana, koji uživaju do sitnih sati u gradu družeći se sa nogometnom loptom, uistinu za svaku pohvalu.

Mladalački duh koji još uvijek postoji kod zeničke omladine nije mogla osporiti ni izuzetno niska temperatura ispod nule, a snijeg koji je donio pravu radost zasigurno će biti inspiracija za mnoge stvari tokom predstojećih dana.