BOKS

Saudijci spremili spektakl: Vajlder će se boriti dva puta u tri mjeseca

Bez obzira na već ugovoreni meč protiv Kineza, Vajlder je potvrdio i drugi značajan meč protiv visoko rangiranog izazivača Džereda Andersona

Vajlder. AP

Di. R.

1.5.2024

Bivši prvak WBC u teškoj kategoriji, Deontej Vajlder (Deontay Wilder), planira se boriti protiv opasnog Zilei Zanga (Zhilei Zhang), dok pokušava prebroditi poraz iz decembra prošle godine. 

Vajlder se mora vratiti u staru formu

Bez obzira na već ugovoreni meč protiv Kineza, Vajlder je potvrdio i drugi značajan meč protiv visoko rangiranog izazivača Džereda Andersona (Jared) 3. augusta, pod uslovom da bude spreman nakon prve borbe u junu.

Podsjetimo, Vajlder je doživio težak poraz od Džozefa Parkera (Joseph) u decembru 2023. godine.

To je bila borba u kojoj je Vajlder značajno podbacio, pa ga je Parker pobjedio jednoglasnom sudjiskom odlukom. 

Kratko nakon toga, Zang je također poražen od Parkera, pozicionirajući Novozelanđanina kao jako ozbiljnu prijetnju u teškoj kategoriji.

Nadolazeća borba između Vajldera i Zanga održat će se u okviru promocije Matchroom vs. Queensberry 1. juna u Saudijskoj Arabiji.

Mladi teškaš ima priliku života

Turki Alalšikh (Alalshikh) je objavio na društvenim mrežama da će se popularni "Bronze bomber" boriti sa Džeredom Andersonom, ukoliko se na vrijeme oporavi nakon meča sa Zangom.

- Talentovani Anderson će nam se pridružiti 3. augusta na karti 'Riyadh Season' u Los Anđelesu protiv Deonteja Vajldera ako bude spreman nakon borbe sa Zangom - rekao je Turki.

Džered Anderson je talentovani bokser iz SAD, koji će zasigurno imati najteži meč ali i najveću priliku u svojoj dosadašnjoj karijeri protiv jako iskusnog Vajldera.

Ovaj neporaženi teškaš ima 24 godine i do sada je imao 17 profesionalnih mečeva, od čega je njih 15 rješio nokautom. Anderson trenutno drži WBC USA Heavy i WBO Internationa Heavy pojaseve. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.