FORMULA 1

Bivši član Ferrarija i McLarena dobio važnu funkciju u timu Alpinea

Sančez će u budućnosti biti na poziciji sportskog direktora Alpinea

David Sančez. PlatformaX

R. K.

2.5.2024

Bivši član Ferrarija i McLarena David Sančez (Sanchez), našao je novo radno mjesto. Riječ je o poziciji sportskog direktora Alpinea.

Alpine je nakon razočaravajućih performansi novog bolida A524, odlučio da promijeni svoj tehnički tim, te da postavi tri tehnička direktora za tri ključna dijela.

Siaron Pilbem (Ciaron Pilbeam) tehnički je direktor za performanse, Džo Barnel (Joe Burnell) za inžinjering, a David Veter (Wheater) za aerodinamiku i svi će sada odgovarati glavnom tehničkom direktoru Sančezu.

 - Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu Davidu natrag u Enston, gdje je započeo svoju karijeru 2005. godine - rekao je šef tima Bruno Famin.

- Uzbuđen sam zbog ovog izazova u Alpineu. Radujem se ponovnom radu u Enstonu, mjestu gdje sam započeo svoju karijeru u Formuli 1.

Ova ekipa je uvijek imala toliko fantastičnih ljudi i očito ima toliko potencijala za otključavanje. Pred nama je veliki zadatak poboljšanja performansi na stazi i ova vrsta izazova me motivira - kazao je Sančez.

- Vrlo sam spreman za početak i radujem se ponovnoj saradnji s tehničkim timovima "Enstone-Viry" s jedinim ciljem da ovoj sjajnoj ekipi vratim redovne uspjehe - rekao je novi direktor Alpinea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.