GRUPA REGINA

Sjećate li se Davora Ebnera: Bio je seks simbol, postao emigrant, prao prozore i radio u staračkom domu, a sada ima novi projekat

Posjeduje biografiju poput holivudskih zvijezda

Davor Ebner. Enida Kajević

N. Aj.

3.5.2024

Davor Ebner, osnivač i frontmen grupe "Regina", kako piše Telegraf.rs, posjeduje biografiju poput holivudskih zvijezda - od pjevača i seks simbola, preko emigranta koji je prao prozore i radio u staračkom domu u Njemačkoj, do današnjeg statusa operskog pjevača u NPS-u i vođe novog benda "Regina Ebner". Još osamdesetih godina slamao je srca tinejdžerki.

Davor Ebner. Enida Kajević

- Ideja projekta je da se okušam u nešto drugačijem žanru od onog koji je karakterističan za staru "Reginu". Zvukom, produkcijom i svirkom nastojimo da se približimo novijim trendovima na tržištu i steknemo nove fanove. "Ebner", pored mene, čine Ivan Dujmović (klavijaturista i producent), Đurica Maksimović (gitara) i Dino Ljuca (bubnjar) - rekao je Davor Ebner.

Nakon singlova „Krila anđela“ i „Putujemo“, objavljen je i spot za pjesmu "Požuda".

Pošto na koncertima publika očekuje i poznate hitove "Regine", Davor je odlučio da ih izvode u autentičnom obliku uz savremeniji i kvalitetniji zvuk, kako bi bilo što manje žanrovske razlike između njih i "Ebner" numera.

Grupa "Regina Ebner". Enida Kajević

- Ne pravimo neke velike planove, već puštamo da se stvari spontano dešavaju. Trenutno smo u studiju gdje snimamo nove pjesme, za koje vjerujemo da će se još više svidjeti fanovima. Bitno nam je da radimo ono što volimo i što nas ispunjava, bez stresa i pritisaka sa strane. Konačno ne moram nikome polagati račune sem samom sebi. Danas je avangarda biti normalan i tom svojom normalnošću se najviše ponosim - poručio je Ebner.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.