KRAJ RIVALSTVU?

Jelena Rozga jednim potezom dala naslutiti u kakvom je odnosu sa Severinom

Pamti se posljednji zajednički nastup iz 2011. u Spaladium Areni

Severina i Jelena Rozga. Pixsell

D. R.

16.5.2024

Splitske pjevačice u prošlosti su gajile odnos zasnovan na kolegijalnosti i podršci. Pamti se posljednji zajednički nastup iz 2011. u Spaladium Areni, a tri godine ranije Jelena se u ulozi podrške pojavila na promociji Severininog albuma "Zdravo Marijo". Nakon Rozginog pokretanja solo karijere više nisu snimljene zajedno u javnosti.

Za dvije najpoznatije pjevačice s hrvatske muzičke scene, Severinu Vučković (52) i Jelenu Rozgu (46), već godinama vlada glas da se nalaze u rivalskom odnosu prouzročenom konkurentskom pozicijom na domaćem tržištu. Rozga je sad rivalstvo odlučila ostaviti po strani te podržala kolegicu u jednoj važnoj inicijativi.

Naime, Severina je na svom Instagram profilu podijelila objavu u kojoj poziva sve građane Evropske unije na potpis peticije za pravo na pobačaj, što je njena mlađa kolegica ispratila i nagradila lajkom. Inače, Splićanke su u prošlosti gajile odnos zasnovan na kolegijalnosti i podršci. Pamti se posljednji zajednički nastup iz 2011. u Spaladium Areni. Nakon Rozginog pokretanja solo karijere više nisu snimljene zajedno u javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.