"VAGON MASTI"

Oprah Vinfri priznala: Mjesecima sam se izgladnjivala

Slala je poruke o izgladnjivanju tekućim dijetama i postavljala standarde koje niko - pa ni ona sama - nije mogao slijediti

Opra Vinfri. Golden Globes

L. S. R.

15.5.2024

Opra Vinfri (Oprah Winfrey, 70) je priznala da je tokom svoje karijere odigrala značajnu ulogu u upornom promoviranju "kulture dijeta" te kaže kako zbog toga najviše žali kad sada razmišlja o svojim emisijama koje je radila tokom 1980-ih.

TV zvijezda - koja je više puta proglašavana jednom od najutjecajnijih osoba na svijetu - otvoreno je govorila o svojim naporima da izgubi prekomjernu težinu i da nakon mršavljenja održi zdravu težinu, piše Sky News.


Opra Vinfri. Instagram

- Priznajem da sam čitavih 25 godina bila vrlo redovan sudionik u održavanju kulture dijeta preko svih svojih platformi, preko magazina i preko TV emisija. Doprinosila sam tome. Ne mogu ni nabrojati koliko sam emisija o gubljenju težine ili "makeoverima" napravila i to je gotovo bio zaštitni znak tokom mog rada na televiziji - rekla je Oprah.

Najviše žali za epizodom "The Oprah Winfrey Showa" snimljenoj 1988. kad je na pozornicu izvela vagon masti kako bi dočarala koliko je težine nedavno izgubila zahvaljujući tekućoj dijeti i vježbi.

Rekla je da se mjesecima izgladnjivala i priznala da je slala poruke o izgladnjivanju tekućim dijetama i postavljala standarde koje niko - pa ni ona sama - nije mogao slijediti. Već idući dan, kaže, kile bi se počele vraćati.

U decembru je priznala da je počela uzimati lijek za gubitak težine kako bi bila sigurna da se izgubljena težina neće vratiti.

- Činjenica da se tokom mog života pojavio medicinski odobren lijek za regulaciju težine i za očuvanje zdravlja, veliko je olakšanje. To je kao iskupljenje, kao dar, a ne kao nešto iza čega se treba skrivati i zbog čega će vas ismijavati - rekla je Vinfri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.