POLITIČAR IZ CRNE GORE

Vuković: Onaj koji kaže da je neki narod genocidan za mene je fašista, ali i onaj koji kaže da su Mladić i Karadžić heroji

Dodao je da ne postoji nijedna izjava Bošnjaka da je srpski narod genocidan

Ivan Vuković. Face TV

S. S.

12.5.2024

Poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da će glasati za Rezoluciju o Srebrenici i da o tome nem dileme.

- Nemamo nikakve dileme šta se desilo u Srebrenici i priznali smo nezavisnost Kosova. U startu nismo reagovali kako je trebalo, na kraju smo zauzeli ispravan stav - rekao je.

On je govorio i na sjednici Skupštine Crne Gore o toj temi, a sada poručuje da nije vrijeme za šutnju.

- Vrijeme je da naša vlada djeluje proaktivno. Iskoristili smo diskusiju da se osvrnemo na manipulacije koje se čuju i kod vas u BiH. Kazao sam da je u pitanju manipulacija način da oni koji i dalje ne žele da naprave otklon od tih politika pokušavaju da se sakriju iza nacije i da je suština rezolucije nešto drugo. Ne postoje genocidni narodi, svako ko kaže da je neki narod genocidan za mene je fašista, ali svako ko kaže da su Mladić i Karadžić heroji – taj je također fašista.

Dodao je da ne postoji nijedna izjava Bošnjaka da je srpski narod genocidan.

- Oni zloupotrebljavaju sopstveni narod i pokušavaju sakriti sopstvena politička nakaradna uvjerenja i slična su onim dominantnim iz tog zlog vremena. Jako je važno da se Crna Gora jasno odredi spram ove inicijative. Crna Gora mora biti iznad toga i ipak će glasati za rezoluciju o Srebrenici - naveo je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.