HRVATSKA

Dignuta optužnica protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana: Terete se da su Dinamo oštetili za 70.000 eura

U optužnici se navodi da je okrivljeni trojac počinio zloupotrebu s ciljem "pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za trećeokrivljenika"

Zdravko Mamić. Denis Kapetanović / PIXSELL

N. H.

9.5.2024

Nakon dvije godine bivši predsjednik Uprave zagrebačkog Dinama Igor Kodžoman, akutelna predsjednica Uprave Vlata Peras i Zdravko Mamić završili su u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, piše Jutarnji list. 

Tužilaštvo ih tereti za zloupotrebu povjerenje u privrednom poslovanju, a istraga je pokrenuta zbog optužbi za isplatu 600.000 kuna (79.600 eura) klupskog novca kontroverznom informatičaru Franju Vargi.

U optužnici se navodi da je okrivljeni trojac počinio zloupotrebu s ciljem "pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za trećeokrivljenika (Zdravka Mamića)". 

Mamić se tereti da je bio stvarni nalogodavac i voditelj poslovanja, dok se Kodžoman i Peras terete da su bili zaduženi za opće poslove, među kojima je i odjel nabave. 

Učinili su to iako su sve troje "obzirom na navedene njihove dužnosti bili dužni donositi odluke i voditi poslove fudbalskog kluba u skladu s pozornošću dobrog privrednika i uvijek djelovati u interesu fudbalskog kluba".

- Kodžomana i Peras se terete da su na traženje trećeokrivljenog Mamića odobravali mu narudžbe te plaćali raznu tehničku i drugu robu na teret finansijskih sredstava nogometnog kluba znajući da se ta roba neće koristiti za potrebe nogometnog kluba već za trećeokrivljenikove potrebe. Nogometni klub je takvim radnjama prvookrivljenika, drugookrivljenice i trećeokrivljenika oštećen za ukupno 72.171,38 eura, dok je trećeokrivljeniku pribavljena nepripadna imovinska korist u navedenom iznosu – navodi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.