BAČKA PALANKA

Određen pritvor tinejdžeru koji je napao profesora u Srbiji

Momak je ušao u hodnik bivše škole i udario nastavnika S. Z. (65), koji je zadobio teške povrede glave

Srednja tehnička škola "9. maj" u Bačkoj Palanci. Google Maps

D. R.

9.5.2024

Uhapšenom šesnaestogodišnjem mladiću za kojeg se sumnja da je napao profesora u Srednjoj tehničkoj školi "9. maj" u Bačkoj Palanci, određen je pritvor.

Njega je tokom dana saslušao sudija za maloljetnike Višeg suda u Novom Sadu. Određen mu je pritvor do 30 dana, piše Telegraf.rs.

Momak je ušao u hodnik bivše škole i udario nastavnika S. Z. (65), koji je zadobio teške povrede glave. Incident se dogodio jučer.

Tim povodom ranije se oglasila i direktorica ove škole Snežana Ivelja. Kako je rekla, incident se dogodio jučer u poslijepodnevnoj smjeni na prvom času kod njenog kolege S. Z. kada je zajedno sa učenicima iz odjeljenja ušao i bivši učenik te škole M.B. i počeo da provocira nastavnika.

– Nastavnik ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M.B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gdje je i zadržan. O događaju je odmah obaviješten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja – kaže direktorica škole Ivelja za portal "Bačka Palanka vesti".

Dodala je da škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP-om uz napomenu da je ovaj događaj izolovani incident i da bezbjednost učenika ničim nije ugrožena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.