STRAH OD BJEKSTVA

Akcija "Bulevar": Tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog vlasnika firme "AC Juro"

Za njegovu suprugu, koja je također predata Tužilaštvu, predložene su mjere zabrane

Avaz

M. Aš.

9.5.2024

Tužilaštvo KS predložilo je određivanje pritvora za Juru Miletića, vlasnika firme "AC Juro“ koji je uhapšen prekjučer u akciji "Bulevar".

Pritvor se traži zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela. Za njegovu suprugu, koja je također predata Tužilaštvu, predložene su mjere zabrane.

Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prekjučer su, u sklopu operativne akcije "Bulevar", na području Srednjobosanskog kantona i Sarajeva uhapsili deset osoba.

Akcija je, osim u Kiseljaku, Zenici i Vitezu, provedena i u sarajevskom naselju Bulevar, gdje su zapečaćeni stanovi i parkinzi stečeni krivičnim djelom pranje novca.

Osumnjičeni u ovoj akciji su Jure Miletić, vlasnik firme "AC Juro“, Marijana Miletić, Danica Miletić, Pero Čalić, Mijo Miletić, Ragib Emšo, Sonja Mlakić, Ankica Čalić, Ivan Miletić, Anja Vidović, Leonarda Prskalo, Darija Vrebac, Marija Vrebac i Ivica Vidović.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo pranje novca. Oduzima im se imovina za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 2,4 miliona KM. U naselju Bulevar zaplijenjeno je više od 20 stanova. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.