TVRDI DA SU POKRADENI

Čelzi se vratio iz ponora, Poketino "riga vatru": VAR je uništio fudbal, prvo ono protiv Sitija, pa sada i ovo

Tim sa Stemford Bridža je došao i do trećeg gola u nadoknadi meča, ali je on poništen poslije uz konsultacije iz VAR sobe

S utakmice na Vila Parku. Platforma X

E. Ć.

28.4.2024

Fudbaleri Aston Vile i Čelzija remizirali su u 35. kolu engleske Premijer lige s 2:2, a nakon utakmice trener "Plavaca" Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) je "rigao vatru" nezadovoljan sudijskim odlukama.

Aston Vila je povela u 4. minuti kada je Mark Kukurelja (Marc Cucurella) postigao autogol. Na 2:0 povisio je Morgan Rodžers (Rogers) u 42. minuti.

Čelzi je u život vratio Noni Madueke koji je pogodio u 62. minuti susreta. Igrači Aston Vile kao da su se uplašili pobjede, a to je kaznio Konor Galager (Conor Gallagher) u 81. minuti i donio poravnanje Čelziju.

Tim sa Stemford Bridža je došao i do trećeg gola u nadoknadi meča, ali je on poništen poslije uz konsultacije iz VAR sobe.

- Prema mom mišljenju VAR je uništio engleski fudbal. To je bio gol. Ovo je nevjerovatno i smiješno. Prije dvije sedmice protiv Sitija, ono je bilo igranje rukom, ali nije dosuđen penal i ovo sada... - rekao je Poketino.

Aston Vila je ostala na 4. mjestu sa 67 bodova, ima sedam više uz tri meča više od Totenhema. Čelzi je 9. sa 48 osvojenih bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.