TEŠKO GOSTOVANJE

Video / Nagetsi pobijedili Timbervulfse: Nevjerovatno zakucavanje Jokića

Nikola Jokić je ubacio 35 poena, uz 7 skokova i 7 asistencija, a na drugoj strani, najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 44 poena

Zakucavanje Jokića. AP/Abbie Parr

N. Aj.

13.5.2024

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Minesota Timbervulfse 115:107 na teškom gostovanju i izjednačili rezultat u plej-of seriji na 2:2, a novu magičnu partiju prikazao je srbijanski košarkaš Nikola Jokić.

Aktuelni šampion NBA lige još jednom je pokazao da može da igra najbolje kada je najteže i kada ga svi otpišu. Poslije duela u Koloradu i dvije pobjede Minesote, malo ko je vjerovao da Jokić i drugovi mogu u dva navrata da zaustave nevjerovatnog Entonija Edvardsa (Anthony Edwards) i vrate egal u ovu seriju. Ipak, upravo to se i dogodilo.

Nikola Jokić je samo u četvrtoj dionici ubacio 16 poena, a ukupno 35 poena, uz 7 skokova i 7 asistencija. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 44 poena.

Jokić je zabilježio i nevjerovatno zakucavanje. Naime, na dva minuta prije kraja poluvremena, njega su čuvali su Rudi Gober (Rudy Gobert) i Entoni Tauns (Karl-Anthony Towns), ali je on našao Gordona i upisao asistenciju.

Potom, Denver se brani, a Jokić zakucava u kontri, i to preko najboljeg igrača domaćeg tima, Entonija Edvardsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.