NASTUP IZ 2007.

"Umjesto 80.000 eura dobila sam bombonjeru": Evo šta je Boris Tadić rekao Mariji Šerifović nakon pobjede na Evroviziji

Ja sam to učinila za naš narod, da budemo makar jedan dan u godini ponosni, preponosni Srbi, kazala je Marija

Boris Tadić i Marija Šerifović. Instagram

D. H.

10.5.2024

Prije 17 godina pjevačica Marija Šerifović donijela je pobjedu Srbiji na pjesmu za Evroviziju u Finskoj.

Naime, Marija je nedavno otkrila šta joj je tadašnji predsjednik Srbije, Boris Tadić poklonio nakon pobjede na prestižnom takmičenju.

- Kroz istoriju smo to mogli da vidimo, bilo da je u pitanju muzika, umjetnost, bilo koja od tih sfera koja zaslužuje bilo kakvu vrstu oduženja, da se to gotovo nikada nije dešavalo. Tako da, meni to ne smeta. Ja sam svoju najveću zahvalnicu - aplauz, dobila od ljudi koji su tu već punih 20 godina, koji zajedno sa mnom stare. Što se države tiče, to me nešto previše ni ne interesuje, sve sam sama sebi obezbijedila i omogućila, ne bi me nešto posebno razgalilo.

- Sjećam se šta je Tijanić tada rekao (predložio je da Marija dobije 80.000 eura kao i sportisti na Olimpijadi), to se nije dogodilo, ja sam otišla na prijem ili kako se to već zvalo, kod tadašnjeg predsednika Borisa Tadića. On je pitao: "Šta mogu da učinim za Vas?". Šta da mu kažem?! Ne treba ništa da učinite, mislim šta ćete da učinite, ja sam za Vas učinila više, ne treba ništa za mene da učinite. Dobili smo kravatu i bombonjeru, that's it, eto, to je jedina istina - rekla je Marija, pa dodala:

- Ne nosim kravatu! (smijeh) To je bilo za menadžment. Za mene samo bombonjera. Ma, nema veze. Ma, koga briga, ej, ne treba meni niko da kaže "hvala"! Ja sam to učinila za naš narod, da budemo makar jedan dan u godini ponosni, preponosni Srbi, Balkanci, šta god.

Pjevačica Marija Šerifović nezadovoljna je, kako mnogi komentarišu, ovogodišnjim izborom na Evroviziji.

Marija se oglasila u toku druge polufinalne večeri na društvenoj mreži "X" rečima:

- Ma more marš bre - kratko je napisala ona.

Sudeći da ona svake godine prati ovo najveće muzičko takmičenje, brojni su komentari da je bila razočarana s nekim od učesnika, ali nije navela kojim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.