IZAZOVNA PUTOVANJA

Iskustvo za cijeli život: Ovo su mjesta na planeti koja morate posjetiti

Vodiči prate hodanje i disanje posjetilaca, procjenjuju držanje tijela i pripremaju regeneraciju nakon planinarenja

Ljepote koje treba posjetiti. Facebook

Z. K.

13.5.2024

Ekstravagantna, intenzivna, izazovna putovanja, iskustvo su koje širi lične vidike i doživljaj koji se pamti cijelog života. Pogledajte ove prijedloga, i počnite da planirate svoje putovanje iz snova!

Polarna svjetlost iz hotela na drvetu u Švedskoj

Moderan dizajn hotela Treehotel poziva na avanturu. Zasebne sobe raspoređene su među drvećem, spajajući prirodu, maštu i apsolutni luksuz. Svaku od njih dizajnirao je drugi skandinavski dizajner, pa su sve potpuno različite. Tako možete posmatrati auroru borealis iz kućica na drvetu. Pored toga, hotel nudi VIP ture kroz Laponiju, iskustvo vožnje sankama koje vuku psi ili romantičnu večeru sa tri jela "na ledu“.

Japan - um, tijelo i duša u magičnoj šumi

Resort Hoshinoya Karuizawa pruža ekskluzivno iskustvo wellnessa prilagođenog pojedincu. Ono kombinuje mentalnu revitalizaciju, termalnu terapiju i kupanje u šumi. Jedinstveni program za učesnike nadgleda lokalni institut za istraživanje holističke medicine i fokusira se na obnavljanje fizičke kondicije nakon perioda stresa.

Vodiči prate hodanje i disanje posjetilaca, procjenjuju držanje tijela i pripremaju regeneraciju nakon planinarenja, dok gosti svakodnevno uživaju u šijacu masažama od strane certifikovanih profesionalaca.

Nepal – let iznad Mont Everesta

Veličanstvenost Himalaja je neodoljiva. U organizaciji Luxury Holidays Nepal, avanturistima je dostupna jedinstvena kombinacija nekonvencionalnog planinarenja i nevjerovatnog pogleda tokom helikopterskog leta. Kada preuzmu turiste u prestonici Nepala vode ih četvorodnevno nezaboravno putovanje, koje uključuje i trek do baze najvišeg planinskog vrha na svijetu, Mont Everesta.

Pingvini u bijeloj pustinji Antartika

Nakon dugog leta iz Kejptauna, avion slijeće na stanicu Amundsen-Scott, najjužniju tačku naše planete. U jedinom mogućem pravcu – sjevernom, -nalazi se kolonija od četrnaest hiljada carevih pingvina i njihovih beba, jedno od najvećih, a ipak najmanje viđenih, čuda prirode.

Smještaj obezbjeđuju luksuzni kampovi Bela Pustinja. Sobe su futurističkog stila sa prozorima od poda do plafona, što gostima omogućava da urone u oazu luksuza sa pogledom na ledena prostranstva. Osim toga, kampovi su dizajnirani da se lako rastave i, bez tragova, ostave sredinu netaknutu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.